Hypotheekrente gaat omhoog door coronacrisis

Hypotheekrente gaat omhoog door coronacrisis

Ook de huizenmarkt blijft niet buiten schot door de coronacrisis. De verwachting is dat de hypotheekrente bij alle hypotheekverstrekkers weer zal gaan stijgen.

De coronamaatregelen die deze week zijn getroffen hebben ook invloed op de economie. Ook de huizenmarkt gaat de gevolgen voelen. De stijging van de hypotheekrente zal een eerste gevolg zijn, aldus ABN AMRO.

Begin dit jaar luidde de voorspelling nog dat de rente verder zou gaan dalen. Deze stond toen al historisch laag. De coronacrisis heeft hier 180 graden verschil in aangebracht.

Wereldwijd hebben centrale banken hun rentetarieven verlaagd. Daarnaast kopen zij schuldtitels op om de koersval op financiële markten tot stilstand te brengen.  

Deze maatregelen nemen niet weg dat de crisis kredietrisico's met zich meebrengt. Het is om die reden daarom aannemelijk dat de hypotheekrente eerder licht omhoog gaat dan verder omlaag. Dit geldt zowel voor leningen met een korte als voor leningen met een lange rentevast looptijd, is de voorspelling.

Die voorspelling lijkt al uit te komen. Inmiddels hebben namelijk al een aantal hypotheekverstrekkers hun hypotheekrente verhoogd.

Geld lenen wordt duurder  

Het gevolg voor de huizenkoper is dat geld lenen om een huis te kopen duurder gaat worden.

Nu nog profiteren van de lage rente, voor aankoop van een woning of oversluiten van uw hypotheek, neem dan contact met ons op. Wij hebben oplossingen met lange offertegeldigheid en gunstige voorwaarden.

Kenmerken:   

- Rentetarief is het laagste van offerterente of rentetarief op moment van passeren. Gaat de rente stijgen dan krijgt u het tarief van de nu vastgelegde offerterente. Bij daling krijgt u het lagere tarief zoals dit bij het passeren van de hypotheek van toepassing is.

- 12 maanden offertegeldigheidsduur      

- Geen kosten voor het reserveren van het geld (bereidheidstellingprovisie)

Mocht u nog twijfelen vraag dan naar de opties om nu al de rente voor een jaar vast te leggen. Voorkom stijgingen en profiteer nog mee van daling.

Neem contact met ons op via: 

Tel: 0486-475 537       Mail: hypotheek@woltersadvies.nl

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 20-03-2020. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie