Hypotheken

Een hypotheek is eigenlijk niets anders dan een plan om vermogen op te bouwen met onroerend goed als onderpand. Een lening dus om bezit op te bouwen. Een lening waar u doorgaans 30 jaren "aan vast zit". 

 

Verandering van besteedbaar inkomen

Het zal duidelijk zijn dat we daarbij rekening moeten houden met de momenten waarop uw inkomen kan veranderen. 
De geboorte van de kinderen is zo’n moment. Vaak besluit een van de ouders dan om minder te gaan werken.  Ook de pensionering is zo’n moment, omdat het inkomen dan vaak zelfs permanent daalt.  Niet alleen een daling van inkomen kan zich voordoen, maar ook een stijging van de maandelijkse kosten is denkbaar.  Zoals tijdens de studie van de kinderen.  
Om uw hypotheeklasten goed te kunnen plannen, berekenen we uw mogelijkheden voor de komende 30 jaar.

 

Zoeken naar de juiste hypotheek

Voordat we echter die berekeningen met u zullen maken, gaan we eerst goed met u na aan welke eisen uw hypotheek zal moeten voldoen. Welke aflossingsvorm heeft de voorkeur? Welke rentevaste periode? Moeten er speciale constructies worden gehanteerd? Kortom, hoe moet uw hypotheek er uit zien? Daar zullen we lang bij stil staan.

 

Zoeken naar de juiste geldgever

Wanneer we bepaald hebben hoe de hypotheek eruit moet zien, gaan we op zoek naar de meest passende geldgever voor u. Hierbij zullen wij geldgevers vergelijken op voorwaarden en rente. Daarna vragen wij voor u de offerte aan. 

Uiteraard mag u van ons verwachten dat wij die offerte nauwkeurig controleren op juistheid, want met het plaatsen van uw handtekening gaat u wel een langlopende verplichting aan. Wij gaan er samen met u voor zorgen dat de juiste documenten verzameld worden, zodat de geldgever een definitieve offerte kan uitbrengen.

 

Notaris

En dan komt het moment waarop de bank u definitief het geld ter beschikking stelt. De aktes liggen bij de notaris van uw keuze ter ondertekening. Het zal u inmiddels niet meer verbazen dat wij ook de hypotheekakte controleren. 

Dit is allemaal onderdeel van "hypotheekadvisering". Want het gaat niet om één hypotheekofferte of om één bank, het gaat om uw financiële toekomst. En daar gaan we heel zorgvuldig mee om.

Onderstaand vindt u een overzicht van de tarieven welke wij vragen voor ons hypotheekadvies: 

Volledig hypotheekadvies                                                        € 2.750,00
Volledig hypotheekadvies starter op de woningmarkt          € 2.150,00

 

Bij ons is het eerste oriënterende gesprek altijd vrijblijvend en kosteloos! Wij maken graag tijd voor u!

 

Neem contact op

 

 

Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie