SVN starterslening. Zo krijgen starters een kans op een koopwoning.

Update!

Op 29 juni heeft de voltallige gemeenteraad van gemeente Land Van Cuijk unaniem besloten om nog eens 5 miljoen euro voor dit jaar extra beschikbaar te stellen voor startersleningen.
 
Zo worden koopwoningen in de gemeente voor starters beter bereikbaar.
 
Ook de gemeente Boekel heeft een budget voor startersleningen.
 
Ben jij benieuwd hoe het werkt? Neem contact met ons op!
 
In de huidige woningmarkt komen starters moeilijker aan een woning. Vaak is het inkomen te hoog voor een sociale huurwoning en te laag voor het verkrijgen van een hypotheek. Een SVN -Stimuleringsfonds Volkshuisvesting- starterslening is een bijzondere Hypothecaire lening om je eerste woning aan te schaffen.

De SVN starterslening wordt niet verstrekt door een bank, maar door de gemeente of de overheid. Ze willen je een duwtje in de rug geven bij het kopen van je eerste huis, en is aan te vragen bovenop de hypotheek. Zo krijgen starters een kans op een koopwoning.

Startersleningen zijn bedoeld om het verschil te overbruggen tussen het maximale bedrag dat een huizenkoper kan lenen op basis van het inkomen en de totale kosten van de woning.

Op de website van SVN kun je door middel van het invullen van je woonplaats bekijken of er een budget beschikbaar is voor startersleningen en een proefberekening maken.

Tip, klik na het invullen van je woonplaats bij resultaten op Land Van Cuijk

SVN Website  

 

Ook staan hier de regelingen en voorwaarden per gemeente vermeld, deze verschillen namelijk per gemeente.

Om een aanvraag voor een starterslening in te kunnen dienen bij SVN heb je een toewijzingsbrief van de gemeente nodig. Met deze op naam gestelde toewijzingsbrief kan bij SVN een starterslening worden aangevraagd.

Heb je vragen over de starterslening in combinatie met de aanvraag van een hypotheek, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

  

Neem contact op

 

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 18-12-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie