Gevolgen van het illegaal afsteken van vuurwerk

Gevolgen van het illegaal afsteken van vuurwerk

  

Voor de komende eindejaarswisseling is door de overheid een vuurwerkverbod afgekondigd. De verwachting is dat, ondanks dat verbod, tijdens oud & nieuw vuurwerk illegaal zal worden afgestoken.

Daarom informeren wij je over de gevolgen bij het ontstaan van schade of letsel als gevolg van het illegaal afsteken van vuurwerk door verzekerden.

Ontstaat zulke schade en/of letsel, dan zal dit in veel gevallen niet verzekerd zijn en blijft de schade voor rekening van degene die in het bezit was van het illegale vuurwerk.

 Bij een schadegebeurtenis zal door de verzekeraar waar mogelijk een beroep worden gedaan op de uitsluitingen ‘Opzet / bewuste roekeloosheid’ en/of ‘merkelijke schuld van een verzekerde’.

 Anderen kunnen een bezitter van het illegale vuurwerk, en - afhankelijk van diens leeftijd - diens ouders, aansprakelijk stellen voor de schade die zij hebben geleden als gevolg van het tot ontploffing komen van het illegale vuurwerk.

 Wordt een dergelijke claim toegewezen dan kan de dader c.q. de ouders in de meeste gevallen geen beroep doen op vergoeding van de  aansprakelijkheidsverzekering en zullen dader/ouders deze schade zelf moeten vergoeden.

 NH1816

 


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 30-12-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie