24-03-2020

De uitbraak van het coronavirus (COVID-19) roept veel vragen op. Want kun je kosteloos je reis annuleren? En ben je verzekerd als het reisadvies rood of oranje is? Wij vertellen u alles wat u moet weten.

De uitbraak van het coronavirus (COVID-19) roept veel vragen op. Want kun je kosteloos je reis annuleren? En ben je verzekerd als het reisadvies rood of oranje is? Wij vertellen u alles wat u moet weten.

Reizen en het coronavirus

Wat kun je doen voordat je op reis gaat?          

Voordat u op reis gaat, is het verstandig om op de website van het ministerie van Buitenlandse Zakenhet Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en de Rijksoverheid te kijken. Hier vindt u actuele informatie over het virus. Houd deze websites ook goed in de gaten als u op reis bent.

Ik wil mijn vakantie annuleren, vergoedt mijn annuleringsverzekering dat?  

Meestal niet. Het Verbond van Verzekeraars legt het duidelijk uit op hun website: ‘De annuleringsverzekering richt zich doorgaans alleen op risico’s van de verzekerde zelf en zijn directe omgeving (je wordt ziek of één van je ouders overlijdt). Wat er op je bestemming gebeurt, vormt dus meestal geen geldige reden om te mogen annuleren. Er zijn echter zogeheten ‘allrisk’ annuleringsverzekeringen die wellicht wel dekking bieden’.

Deze verzekeraars bieden géén vergoeding bij annulering       

De volgende verzekeraars keren niet uit bij annulering door het coronavirus: Allianz Global Assistance, ASR, De Goudse, Reaal. Het zekere voor het onzekere nemen? Informeer dan even bij uw verzekeraar.

Wel of gedeeltelijke vergoeding bij annulering   

Bij deze verzekeraars heeft u kans op een kleine vergoeding. Wel gelden er extra voorwaarden:

  • Met de doorlopende reisverzekering van Aegon krijgt u onder bepaalde voorwaarden de annuleringskosten vergoed als u een allriskdekking heeft.
  • Heeft u een allrisk annuleringsverzekering bij de Europeesche of bij ASR welke voorheen via Europeesche afgesloten is, dan heeft u recht op vergoeding. Het gaat om 75% van de annuleringskosten, voor zover het Calamiteitenfonds dit niet al vergoedt. Goed om te weten: het Calamiteitenfonds vergoedt niet wanneer er sprake is van een epidemie
  • Heeft u een verzekering bij Klaverblad afgesloten? Bij een negatief advies kunt u uw reis annuleren en krijgt u de kosten vergoed
  • Bij Unigarant worden de kosten alleen vergoed als u vóór 30 januari 2020 de dekking ‘extra annuleringsredenen’ heeft afgesloten. Ook is het belangrijk dat er sprake is van een besmettelijke ziekte met aantoonbare gezondheidsrisico’s
  • Voor de doorlopende reisverzekering van Nh1816 krijgt u onder bepaalde voorwaardende annuleringskosten vergoed bekijk deze link https://www.nh1816.nl/nieuws/het-coronavirus-en-de-nh1816-annuleringsdekking-zo-zit-het

Heeft u vragen neem contact met ons op:

Escharen tel: 0486-475 537  Mail: info@woltersadvies.nl

Boekel     tel: 0492-321632  Mail: boekel@woltersadvies.nl

 

 

 

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens

Hoeveel hypotheek zou mogelijk kunnen zijn?
meer informatie
Bereken de maandlasten
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen?
meer informatie