Afschaffing Anw-compensatie door ABP, wat betekent dit voor de medewerkers?

U heeft het mogelijk al gehoord: sinds 1 januari jl. is er in de pensioenregeling van het ABP geen Anw-compensatie meer. Dit kan bij overlijden van een medewerker tot grote financiële problemen leiden voor de partner en eventuele kinderen. Gelukkig kunnen wij u hiervoor een uitstekende oplossing bieden.

Wat is er aan de hand?

Als een medewerker zou overlijden heeft de partner mogelijk recht op een uitkering op grond van de Algemene nabestaandenwet (Anw). Maar lang niet altijd.

  • De partner krijgt alleen een Anw-uitkering als die nog geen recht heeft op AOW.
  • Bovendien moet de partner een kind onder de 18 jaar hebben of voor minstens 45% arbeidsongeschikt zijn.
  • En er kan gekort worden als de partner inkomen heeft.

Dit leidt ertoe dat de kans groot is dat de partner niet of nauwelijks recht heeft op een Anw-uitkering. Tot voor kort was er dan een aanvulling van het nabestaandenpensioen dat de partner ontvangt op grond van uw pensioenregeling bij het ABP. Dit kan oplopen tot honderden euro’s per maand. Op 1 januari is de Anw-compensatie van het ABP echter komen te vervallen. Dit kan bij overlijden belangrijke financiële gevolgen hebben voor de achterblijvers.

De oplossing

Gelukkig kunnen wij u hiervoor een uitstekende collectieve oplossing bieden, dankzij onze samenwerking met De Goudse Verzekeringen. Het tarief is bijzonder scherp, waardoor deze belangrijke zekerheid weinig hoeft te kosten.

Graag vertellen wij u er meer over. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 30-01-2018. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Meer Keuzes
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Hypotheek oversluiten. Wat levert dat op?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie