Hypotheek bij nieuwbouw

Een hypotheek afsluiten is bij nieuwbouw vaak wat anders dan bij bestaande bouw. Daarom is het prettig om advies te krijgen van een onafhankelijke hypotheekspecialist. Wolters Advies helpt u graag. Wij adviseren over onder andere hypotheken, verzekeringen, bancaire diensten, oudedagsvoorzieningen en vermogensgroei.

Wat maakt hypotheek bij nieuwbouw anders?

Wanneer u voor aankoop van een nieuwbouwwoning een hypotheek wilt afsluiten, zijn er een aantal zaken verschillend dan bij bestaande bouw. Een nieuwbouwwoning koopt u vrij op naam (v.o.n). Dit betekent onder andere dat u geen overdrachtsbelasting hoeft te betalen. Ook krijgt u te maken met een bouwdepot, waaruit u kosten voor de aannemer in fases betaalt. Daarnaast zijn nieuwbouwwoningen vaak energiezuinig. Hierdoor kan het zijn dat u meer kunt lenen dan wanneer u een bestaande woning koopt. Weten wat u maximaal kunt lenen? Bereken het hier.

Speciaal starterstarief nieuwbouw

Wanneer u voor het eerst een eigen woning gaat kopen, komt u in aanmerking voor een korting van € 600,-. Hierdoor betaalt u geen € 2.500,-, maar € 1.900,- voor een compleet hypotheekadvies. Bij Wolters Advies bekijken we dan samen met u welke hypotheek bij u past. Daarnaast bekijken wij of u in aanmerking komt voor speciale regelingen bij aankoop van nieuwbouw. In gemeente Grave lopen op dit moment een aantal nieuwbouwprojecten. Het nieuwbouwproject Hof van Esteren in Escharen is er daar één van. Wat komt er financieel allemaal bij kijken als u een nieuwbouwwoning gaat kopen? En hoe zit het met de hypotheek bij nieuwbouw?

Wij geven u hier graag advies over. Vraag daarom vrijblijvend een eerste gesprek aan!

 

Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheek rente-alarm. Zo blijf je automatisch op de hoogte
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie